Forsviks Vandrarhem

-

ANNO 1860


Om


Välkommen till Forsviks Vandrarhem!

Jag som driver denna verksamhet heter Jennica Thelander och är född och uppvuxen i Forsvik och numera bosatt på orten. Jag har en gedigen erfarenhet inom hotell och restaurangbranschen och trivdes väldigt bra i den världen. Men för några år sedan föddes en önskan om att driva något eget, och när Forsviks Vandrarhem skulle skifta ägare så kände jag att det var en chans jag inte kunde missa.


Så 2018 tog jag över denna fantastiska verksamhet, och har sedan dess varsamt gett den snart 200 år gamla k-märkta byggnaden omsorg och kärlek. Det är blommigt, brokigt, gamla såpade trägolv, järnspisar och pärlspont, och jag älskart! Forsvik är verkligen en fantastisk pärla, och jag har många planer kvar för vandrarhemmet att förverkliga. En av dem blev verklighet förra sommaren då jag öppnade upp en liten butik i vandrarhemmets reception. Ett noga utvalt sortiment med fokus på lokalt hantverk och hållbara, miljövänliga produkter och prylar med anor från förr. Butiken är öppen för alla, både gäster och besökare utifrån. Jag vill att vandrarhemmet ska vara en levande plats, och att så många som möjligt ska kunna få ta del av dess atmosfär.


Varmt välkommen att kika in- eller boka din vistelse hos oss! 

Lite historiaHuset byggdes 1860 och utgjordes på den tiden som arbetarbostad för Forsviks Bruks anställda, fördelat på 3 våningar om 23 lägenheter. Men mycket har hänt sedan dess och under 1990-talet så gjordes en omfattande renovering med antikvariska metoder där man lyckades bevara järnspisar, pärlspontoch många av trägolven och detta resulterade i att man kunde öppna upp ett boende i trivsam historisk miljö. Vandrarhemmet är säsongsöppet april-sep, resterande året endast gruppbokningar.

Frågor?


Kontakta oss gärna via formuläret nedan.